Валери Симеонов: ГЕРБ могат и да не върнат мандата

Според съпредседателят на Патриотичния фронт позицията на Бойко Борисов е непостоянна

Валери Симеонов: ГЕРБ могат и да не върнат мандата
Напълно е възможно ГЕРБ да не върнат президентския мандат и да опитат да съставят правителство в рамките на сегашния парламент. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в ефира на Nova. Според него премиерът в оставка Бойко Борисов мени постоянно мнението си и не е ясно какво е решил последно.

„Борисов три пъти си смени мнението последната седмица“, каза Симеонов. Той припомни, че след заседанието на Съвета за сигурност към президента Бойко Борисов обяви, че дължи подкрепа на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, поради което би подкрепял „определени политики“ при сформирането на кабинет. Ден по-късно председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и финансовият министър Владислав Горанов заявиха, че не бива да се подкрепя подобен кабинет.

„Не мен ми е ясно защо има обрат в позицията на ГЕРБ. Те са лидерска партия и следват поведението на лидера“, каза Симеонов и добави, че според него това поведение на Борисов говори, че той има лабилна психика. „Един ден той е на една позиция, на другия ден - друга, на третия дава указания към министрите си да обикалят студиата и да говорят, че искането за вдигане на пенсиите бил разривът между ГЕРБ и ПФ“, каза Валери Симеонов.

Той даде пример със ситуацията от тази седмица, при която в две различни телевизии финансовият министър Владислав Горанов заявяваше позиция срещу подкрепа на кабинет на Патриотичния фронт, а в друга телевизия регионалният министър Лиляна Павлова говореше, че ще подкрепят такъв кабинет. „Това говори, че е имало телефонни разговори и указания от Унгария“, каза съпредседателят на ПФ.
Според Валери Симеонов не бива да се допуска политическа криза и стигането до пореден служебен кабинет. Според него това ще е най-тежкият сценарий.

Коментари: 0