Вече няма европеец в Топ 5 на най-богатите хора в света

В Топ 25 има общо само трима представители на Стария континент

Вече няма европеец в Топ 5 на най-богатите хора в света

Вече няма европеец сред петимата най-богати хора в света.

Френският магнат и собственик на холдинга за луксозни стоки LVMH Бернар Арно падна от 5-о на 7-о място в списъка на милиардерите на Блумбърг, съобщава агенцията днес. Неговото състояние е 65,8 млрд. долара.

Единствените други двама европейци в Топ 25 са Амансио Ортега  - създателят на "Индитекс" и "Зара, който е на 6-о място с 65,9 млрд. долара богатство и наследничката на козметичната империя Л`Ореал Франсоаз Бетанкур Майерс, която е на 14-о място със състояние от 44,8 млрд. долара. Тя е и най-богатата жена на света в момента, според подреждането на Блумбърг. По-рано миналата седмица "Форбс" обяви своята класация на милиардерите, където Майерс остава зад наследничката на "Уолмарт" Алис Уолтън.

Според Индекса на милиардерите на Блумбърг в реално време в момента най-богатият човек в света е Джеф Безос със състояние от 131 млрд. долара.

След него е Бил Гейтс с 92,9 млрд. долара, трети е Уорън Бъфет с 91,4 млрд. долара.

Четвърти е Марк Зукърбърг със 75,6 млрд. долара богатство. И четиримата са американци.

Почетното пето място в Топ 5 заема мексиканският милиардер Карлос Слим със 66,9 млрд. долара лично състояние.

Бернар Арно стана петият най-богат човек на света в края на януари след скока на акциите на LVMH и добрите финансови отчети за м.г. Сега обаче той губи позиции заради спад на акциите.

Коментари: 0