Вечеря в балон: Трикът на заведенията за дистанция

Ниските температури и лошото време обаче са истинско предизвикателство за вечерята в балон

Вечеря в балон: Трикът на заведенията за дистанция

Снимка: БТА

2387 ~ 1 мин. четене

Ресторантьорският бизнес се превърна в една от най-големите жертви на коронавируса по цял свят. Кафенета, ресторанти и всякакъв вид питейни заведения продължават да са затворени в голяма част от държавите по света, включително и България, с цел да се спре разпространението на заразата от новия вирус.

В опит да осигури достатъчно дистанция между хората бизнесът по света намери алтернативи и започна да предлага „вечеря в балон“.

Така например в Ирлания собственикът на хотела Schoolhouse Карън О'Флаерти реши да постави такива маси за вечеря в двора на хотела си дни преди той отново да отвори врати – на 4 декември.

От 4 декември в страната отново отвориха врати магазини, фризьорски салони, фитнеси, ресторанти и кръчми. Заведенията, които предлагат само алкохол, продължават да доставят само поръчки за вкъщи.

В Йерусалим, Израел също голяма част от заведенията са решили да сложат масите си в „балони“ в опит да осигурят нужната дистанция между хората.

Решението, което намери бизнесът е краткосрочно, тъй като ниските температури и лошото време са истинско предизвикателство за вечерята в балон.

Подкрепи Economic.bg