Видео тур по третия лъч на метрото

Днес в експлоатация ще бъдат пуснати 8 км с 8 станции

Видео тур по третия лъч на метрото
3 Видеа

Снимка: Софийско метро

6278 ~ 1 мин. четене

Официалното откриване на първия етап от третата линия на метрото в София е днес, като в експлоатация ще бъдат пуснати 8 км с 8 станции от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“. Отсечката ще бъде открита от станция „Медицински университет“, а през днешния ден след 14:00 ч ползването на новата отсечка ще бъде безплатно.

Една от новите станции от Линия 3 на Софийското метро е „Орлов мост“. От нея има връзка с метростанция „Софийски университет“, която е част от първата линия на метрото.

Местростанция „Красно село“ се намира на бул. „Цар Борис III“, в близост до ул. „Житница“, където е депото на метровлаковете на третия лъч на метрото.

Входовете на станция „Бул. България“ пък са при кръстовището с бул. „Иван Гешов“.

От метростанция „Медицински университет“ пък днес ще бъде даден официалният старт на линията. По време на събитието ще присъстват кмета на София Йорданка Фандъкова, както и министърът на транспорта Росен Желязков.

От „НДК 2“ може да излезете на  бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Витоша“ и има връзка с втората линия на Софийското метро.

Станция „Театрална“ се намира в близост до театър „София“ и до театър „Зад канала“. За нея се влиза от бул. „Мадрид“ и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви“. Осмата станция е „Хаджи Димитър“.

„Благодаря на всички инженери и строители. Това е нов подземен град“, обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно заседание на Министерския съвет.

Кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието изрази благодарностите си към правителството и Министерството на транспорта за оказаната подкрепа за извършването на този проект.

Подкрепи Economic.bg