\"Вистеон Електроникс\" откри офис в най-високата сграда у нас

Автомобилният клъстер в България е създал повече от 20 хиляди работни места, заяви президентът Росен Плевнелиев

\

Президентът Росен Плевнелиев откри в София новия инженерен център на компанията „Вистеон Електроникс България“ в най-високата сграда у нас "Капитал Форт". Компанията е световен лидер в проектирането и производството на електронни компоненти и оборудване на автомобили за световни марки, сред които са BMW, Ford, Renault/Nissan, Mazda, GM, VW, Daimler, Honda.

В Техническия център „Вистеон Електроникс България“ работят повече от 680 служители, специалисти в областта на софтуера, хардуера и механиката. „Вистеон България“ е вторият по големина развоен център на компанията, като в следващите години компанията планира да увеличи и броя на служителите си у нас до над 1000 души.

„Световният гигант „Вистеон“ избра да инвестира в България и с новия развоен център сърцето на дейността на компанията и идеите за бъдещето вече се раждат в България. "Вашият успех е и наш успех“, обърна се президентът към ръководството и служителите на компанията, която в момента работи по над 30 проекта – нови разработки, които трасират бъдещето на автомобилния сектор.

„България се модернизира и предоставя все по-добри условия за бизнеса и за чуждестранните инвеститори. Страната ни вече се позиционира като регионален център за иновации, комуникационни и информационни технологии, както и в автомобилния сектор, който е една от индустриите на бъдещето,” каза още президентът.

През последните четири години автомобилният клъстер в България е създал повече от 20 хиляди работни места и над 30 предприятия, сред които са и много стратегически инвеститори, отбеляза държавният глава.

Коментари: 0