Внезапно почина Радосвет Радев

Той е създател на „Дарик радио“, а през последните 3 години оглавяваше Българската стопанска камара

Внезапно почина Радосвет Радев

Снимка: Красимир Свраков

5398 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

На 61-годишна възраст внезапно почина Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара, собственик и и изпълнителен директор на „Дарик радио“. 

Той създава медията в зората на демокрацията – през 1992 г. Малко преди това, през 1990 г., става член на БСК, а на 5 декември 2018 г. е избран за председател на Управителния съвет на Камарата. Радев заема ръководния пост след смъртта на предшественика си Божидар Данов. 

През 2018 г. Радосвет Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията", пишат още от БСК.

„За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел – човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране. За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него", добавят от Камарата.

Economic.bg изказва съболезнования на семейството и близките! 

Подкрепи Economic.bg