\"Volvo Group Bulgaria\" изгражда център в Бургас

Сервизът трябва да заработи през 2017 година

\

"Volvo Group Bulgaria" ще изгради център в Бургас, в който ще се извършват обслужване, сервиз и продажба на пълната гама товарни автомобили от две водещи марки. За целта компанията закупи парцел в Индустриален и логистичен парк - Бургас, а първата копка е планирана за есента на тази година, пише Kmeta.bg.

Архитектурният проект е готов, като сервизната част на базата ще разполага с три проходни канала и ще отговаря на всички международни корпоративни стандарти на компанията, включително оборудване и инструменти. Според предварителния разчет сервизът трябва да заработи още през 2017 година.

"За нас Бургас винаги е бил регион със стратегическо значение. Това се дължи не просто на ключовата локация, но и на динамичното развитие на бизнеса и дългогодишните традиции, които имаме тук", обясни Петер Ериксон, изпълнителен директор на "Волво Груп България".

Инвестицията в център в Бургас е част от цялостната стратегия на компанията за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през лятото на миналата година, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервиз на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

"Привличането на такава крупна инвестиция е добър знак за все по-благоприятния икономически климат в Бургас. Ще направим всичко възможно, за да отговорим на високите изисквания на "Волво", както и на всеки коректен предприемач, който иска да работи тук", каза кметът Димитър Николов.

Коментари: 0