Volvo Trucks строи сервизен център до Пловдив

Там ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили Volvo и Renault

Volvo Trucks строи сервизен център до Пловдив
Българското дружество на шведския автомобилен производител Volvo Trucks – „Волво груп България“ ЕООД, започва изграждането на собствен сервизен център до Пловдив. Инвестицията е на стойност 3 млн. лв., като базата ще се простира на терен от 23 декара в непосредствена близост до магистрала „Тракия“ (между 119 и 121 км, до село Бенковски, община Марица).

В центъра ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. В него ще има три проходни канала и три диагностични стенда. Капацитетът на обслужване ще бъде 4560 камиона годишно, като ще може да се работи по 9 камиона едновременно. Ще разполага с екип от 15 специалисти и мобилна група. Складовата база ще разполага с големи наличности на резервни части и ще осигурява доставка в рамките на 24 часа.

„Целият процес - от избора на локацията, през проектирането и осигуряването на оборудване по световните стандарти, до интензивните срокове за изпълнение е с цел да осигурим още през 2019 г. още по-достъпен сервизен център с увеличен капацитет и подобрени условия за работа с клиентите ни“, коментира Карин Йохансон, управляващ директор на „Волво груп България“ по време на първата копка на новия център. По нейните думи Пловдив е стратегически регион за компанията, защото там се намират едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш. „Решаващо предимство е, че тук ще работят и едни от най-добрите специалисти в следпродажбеното обслужване на Volvo Group Trucks, които през годините си спечелиха и международно признание”, допълни тя.

Инвестицията в собствен сервизен център в Пловдив е част от цялостната стратегия на дружеството за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в България. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г., а от началото на 2016 г. отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средногодишно и позволява едновременна работа по 16 влекача. През 2017 г. заработи и новият център в Бургас, изграден с 2 млн. лв. инвестиция. През есента на 2018 г. предстои и откриването на сервизна база на компанията във Велико Търново. С това общата инвестиция за развитието на сервизната мрежа у нас ще надхвърли 12 млн. лв.
Коментари: 0