Все по-малко българи пътуват с междуградските автобуси заради коронавируса

Столичната автогара се дезинфекцира по 4 пъти дневно, заяви изпълнителният й директор

Все по-малко българи пътуват с междуградските автобуси заради коронавируса

Снимка: Economic.bg/Архив

5314 ~ 1 мин. четене

Броят на пътуващите с междуградските автобуси намалява, а причината е разпространението на коронавируса. Това заяви изпълнителният директор на Централна Автогара-София Иван Мирославов за „Фокус“. По думите му още в началото на месеца е издадена заповед всички служители да използват препарати за дезинфекция и да засилят хигиената на автогарата.

Отделно от това фирмата, която почиства автогарата, дезинфекцира допълнително 4 пъти дневно сградата, за да не се увеличи разпространението на заразата. "Хигиената и мерките срещу вируса в автобусите остават отговорност на фирмите за превоз", заяви Мирославов.

„Освен нашите служители на касите, на бариерите и тези, които обслужват терминала, няма как ние да наложим задължения за дезинфекция на автобусите, които пристигат. Но фирмите превозвачи, до колкото знам, се стараят да обработват автобусите с препарати, когато тръгват от техните автогари. Дали всички взимат тези мерки, няма как да се знае“, коментира още той.

По три пъти дневно се дезинфекцира и Централна гара-София. А БДЖ дезинфекцира отделно и вагоните на влаковете. „Ръководството на БДЖ предприе незабавна мярка за набавяне на допълнителни количества спирт. Абсолютно всички вагони се обработват минимум веднъж на ден. В момента се предоставят ръкавици и маски за пътуващия персонал“, заяви Пламен Митев, отдел „Експлоатация, ремонт и обслужване в БДЖ-ПП“ за bTV.

Коментари: 0