Всеки може да отключи с пръста си вашия Galaxy S10 и Galaxy Note 10

Samsung работи по отстраняването на този пропуск в сигурността на сензора за пръстови отпечатъци

Всеки може да отключи с пръста си вашия Galaxy S10 и Galaxy Note 10

Снимка: кадър Youtube

Samsung заяви, че работи за отстраняване на уязвимост, която позволява на всеки да отключи устройство Galaxy S10 или Galaxy Note 10, използвайки пръстов отпечатък. За недостатъка за първи път беше съобщено от двойка от Великобритания, която открила, че съпругът може да отключи телефона на съпругата си, използвайки собствения си пръстов отпечатък, пише BBC.

Системата за идентификация на пръстови отпечатъци на Samsung позволява на потребителите да отварят телефоните си, както и да извършват плащания и да работят с приложения в телефона с помощта на пръст или отпечатък, ако системата е активирана.

Samsung заяви в изявление пред CNBC, че скоро предстои актуализация на софтуера, която ще отстрани недостатъка.

„Ние разследваме този проблем и скоро ще внесем софтуерна актуализация“, заяви говорител на Samsung. „Насърчаваме всички клиенти с въпроси или нужда от поддръжка при изтегляне на най-новия софтуер да се свържат директно с нас на 1-800-SAMSUNG“.

Методите за биометрична идентификация като пръстови отпечатъци придобиха популярност през последните години, и често се смятат като по-лесни за използване или по-сигурни от традиционните пароли.

Най-новата опция на Samsung за S10 и Note 10 позволява на хората да сканират пръста си, вграден в екрана, вместо да го поставят върху хардуерен сензор.
Коментари: 0