Бавария отличи българските компании с най-голям принос за 2019 г.

Наградите бяха раздадени за девета поредна година

Бавария отличи българските компании с най-голям принос за 2019 г.
За девета година Представителството на Бавария в България отличи фирмите, които са участвали активно в развитието на икономическите отношения между двете страни. В категория „Баварско предприятие с дейност в България“ победител е it-economics Bulgaria, а в категорията „Българско предприятие с икономически контакти с Бавария“ беше отличено Smart Organic.

Церемонията се състоя снощи по време на традиционната Баварска вечер в Multivac Bulgaria Production.

Наградата на it-economics Bulgaria беше връчена от Урзула Хайнцел, зам.-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката. В същата категория в надпреварата участваха Lindner Bulgaria и Schaeffler Bulgaria.

Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката, връчи наградата на Калин Караджов, оперативен директор на Smart Organic. Номинирани в същата категория бяха фирмите db Bauberatung, East Ring LP, Telelink Business Services.

"С 9.4% се е увеличил стокообменът между Бавария и България за една година, като за 2018 г. той възлиза на 1.3 млрд. евро", обяви д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара и Баварски представител в България.

Зам.-министър Борисов уточни, че българските фирми, които си сътрудничат с Бавария, са над 930, като Германия е основният търговско-икономически партньор на България. Като конкуренти предимства на страната ни пред остналите в региона Борисов изтъкна повишаващите се прогнози за икономически растеж, финансовата стабилност на страната и предстоящото членство в ERM II и Еврозоната, което ще гарантира финансова стабилност на всички компании, които ще дойдат в страната.

Урзула Хайнцел прогнозира нов рекорд в стокообмена между Свободната държава Бавария и България.

Дейността на it-economics е свързана с разработването и внедряването на софтуерни решения за компании от финансовия, застрахователния, енергийния сектор и др. Основните компетенции на компанията са изготвяне на персонализирани и иновативни IT решения, предоставяне на отраслова експертиза и цялостно управление на проекти, използвайки нов подход: триизмерно IT консултиране, подпомагащо клиентите в дигиталната трансформация на техния бизнес. Компанията е основана през 2014 г. Стартирайки само с един служител, днес it-economics Bulgaria има 42 постоянни служители. Екипът в България създава иновативни софтуерни решения в областта на застраховането, издателската дейност и енергийната индустрия.

Smart Organic е водещ производител и дистрибутор на био храни с екип от над 250 служители и оборот от 30 млн. лв. Водещият продукт – Roobar, се продава в 60 държави по света и е носител на награди на три континента. От самото начало на развитието си компанията изнася стоки за Германия и по-специално в баварския регион. Освен големия брой клиенти, които компанията има там, тя разчита и на много доставчици от Бавария, с които вече е изградила дългогодишни партньорства.
Коментари: 0