Вълна от добри корпоративни отчети изстреля индексите в САЩ

Технологичните акции отчетоха силна сесия

Вълна от добри корпоративни отчети изстреля индексите в САЩ

Снимка: Pixabay

232 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските индекси се покачиха леко в сряда, тъй като инвеститорите проследиха вълна от корпоративни финансови резултати и по-добри от очакваните данни за трудовия сектор в САЩ. Институтът ADP показа, че частните фирми са добавили 174 000 работни места през януари, което е със 120 000 повече от очакванията на анализаторите.

Акциите на Alphabet скочиха с над 7%, след като технологичният гигант отчете 23% ръст на приходите и надмина очакванията на анализаторите. Междувременно Amazon удвои прогнозите на Wall Street относно приходите на компанията. Dow Jones и S&P 500 нараснаха с 0.1% в сряда. През изминалата сесия петролът достигна най-високата си цена от година насам.

Акценти днес

Икономически данни  – Великобритания и САЩ

Днес ще получим повече информация около монетарната политика на Великобритания в 14:00 ч българско време. Също така днес в 15:30 ч ще бъдат публикувани седмичните молби за помощи при безработица в САЩ, които се очаква да са се понижили със 17 хиляди спрямо предния отчетен период.   

Инструмент на фокус

Alphabet Inc.

Акциите на компанията скочиха с над 7% през изминалата сесия, след като финансовите резултати надминаха очакванията на анализаторите. Цената за кратко се повиши над 2 100 USD за акция, като дневната свещ от вчера образува доджи звезда, която се счита за сигнал за обрат в посоката на движение. Очакванията ни са следващите дни цената да направи корекция до образуваната възходяща линия, от която възходящото движение да продължи.

USD/CHF

Валутната двойка се намира в низходящ тренд. Цената срещна подкрепа около 0.88, като направи корекция до 100 периодната експоненциална средна, която се намира около предходни дъна. Междувременно линиите на бавния Стохастик са на път да се пресекат. Навлизането в къса позиция има добро взаимоотношение риск / печалба.  

XAU/USD

Златото се намира в период на консолидация от 11 януари. Цената се движи в диапазона на 100 периодната експоненциална средна и зоната на подкрепа образувана от предходни дъна. Успешен пробив на някое от тези нива може да даде началото на нова посока на движение.

France 40

Френският индекс не успя да се покачи над 5 800 пункта. Последва корекция на възходящото движение до 5 400. Движението в цената образува низходяща тренд линия, като през последната сесия индексът направи неуспешен опит за пробив на нивото и отново се понижи под 50 периодната проста пълзяща средна.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg