Walmart ще наеме 150 000 работници

Курувачите нарастват заради страховете от коронавируса

Walmart ще наеме 150 000 работници

Снимка: Walmart

504 ~ 1 мин. четене
Търговската верига Walmart Inc заяви, че ще наеме повече от 150 000 почасови работници в Съединените щати, позовавайки се на скока на купувачите поради пандемията от коронавирус.

Конкурентът Amazon.com Inc направи подобен ход по-рано тази седмица, като обяви, че ще наеме 100 000 работници за складовете и доставките си в Съединените щати, тъй като епидемията от вируса повишава онлайн поръчките.

Walmart също така заяви, че планира да изплаща специален бонус в размер на $300 на работници на почасово работно време и $150 на сътрудници на непълно работно време. Компанията ще ускори следващия планиран тримесечен бонус, каза тя.

150 000 нови работници, наети до края на май, ще работят в магазините, клубовете, центровете за дистрибуция и изпълнение на поръчки на Walmart, каза компанията, като добави, че те ще бъдат временни, но много от тях ще се превърнат в постоянни с течение на времето.

„Дейността на сътрудниците на Walmart далеч надминава служебното обслужване на нашите клиенти в тези безпрецедентни времена“, заяви президентът и главен изпълнителен директор Дъг Макмилън.

Страховете на хората от карантина или недостиг на продукти доведе до масово пазаруване, като изпразни рафтовете, подтикна търговците да увеличат запасите от хранителни и хигиенни продукти и да имат на разположение повече служители за работа или доставка в магазините.

Walmart заяви, че прилага нов процес за "драстично ускоряване" наемането на ключови позиции като касиери и складови работници, добавяйки, че обичайният двуседмичен цикъл на кандидатстване ще бъде сведен до 24-часов процес.
Коментари: 0