Youtube пусна лайв стрийм за игри

Услугата ще се предлага под формана на мобилно приложение и уебсайт

Youtube пусна лайв стрийм за игри
Автор: Ивайла Раденкова

Youtube пусна гейминг срийминг услугата си, която ще е конкурент на известната платформа Twitch.tv, пише Independent. Услугата носи името Youtube Gaming и ще се предлага под формана на мобилно приложение и уебсайт. Тя ще е фокусирана върху игрите, с по-голям акцент върху стрийминга на игри на живо. Гейминг услугата е вече активна на този адрес.

Ще има и отделни приложения за Android и IOS. Чрез приложението феновете на популярни игри и геймъри ще могат да наблюдават в реално време случващото се. Платформата ще обядинява както и всякакво друго гейминг съдържание, което попада в Youtube.

Софтуерът се систематизира и подрежда автоматично по категории. За направата на платформата е използван HTML5. Целта е тя да е по-лесна за обработка от устройства и по-малко натоварваща за мобилната връзка.

Идеята на Youtube и Google e гейминг платформата да се превърне в предпочитана както от самите геймъри, така и от зрителите.

“Разработчиците на игри виждат YouTube като добра възможност за PR”, посочва Стив Бейли, анализатор от IHS Technology. В момента много голяма част от геймърите от Twitch качват записи на предаванията си в Youtube, за да ги монетизират чрез реклами.

Коментари: 0