„Южен поток“ продължава поредицата \"Да свържем Европа\"

В България Инфо-мобилът ще спре в 10 града в Северозападна, Централна и Североизточна България

„Южен поток“ продължава поредицата \
132 ~ 1 мин. четене

На 25 ноември 2014 г. , в гр. Русе (България) ще се проведе информационен ден по проекта за изграждане на най-мащабното енергийно инфраструктурно съоръжение в Европа - газопроводът „Южен поток“. Събитието е част от европейската информационна кампания „Да свържем Европа“, в рамките на която мобилен информационен център - Инфо-мобил - преминава по маршрута на бъдещия газопровод в държавите от Западна, Централна и Източна Европа (Австрия, Италия, Унгария, Сърбия и България).  

В България Инфо-мобилът ще спре в 10 града в Северозападна, Централна и Североизточна България.

Българската общественост ще има възможност да се запознае с предимствата на използването на природен газ и ролята му в икономиката на Европа, технологичните аспекти и социално-икономическите ползи от реализирането на проекта. Инфо-мобилът е оборудван с интерактивни видео стени и демонстрира модерни технологии, използвани при добива и транспортирането на синьо гориво, а за децата е разработена специална мултимедийна игра.

В гр. Русе Инфо-мобилът ще бъде разположен в централната част на града от 11.00 до 19.00 часа. Заповядайте и се присъединете към нас!

*„Южен поток“ – глобалният инфраструктурен проект за строителство на газопровод с мощност 63 млрд.куб.м. през акваторията на Черно море за страните от Южна и централна Европа, с цел диверсификация на маршрутите за експорт на природен газ и изключване на транзитни рискове. Пълна проектна мощност газопроводът ще достигне през 2018 г.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg