Най-луксозните авиолинии в света

Изданието Business Insider представя най-комфортните \"първи класи\"

Най-луксозните авиолинии в света
5894 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Авиокомпаниите по света продължават да модернизират своята първа класа все повече и повече, тъй като тези пищни места за настаняване им носят по-големи приходи. Според The Wall Street Journal например, American Airlines обявява, че общите приходи на компанията идват само от 25% от пътниците. От Международната асоцияция за въздушен транспорт отчитат, че първите и бизнес класите в самолетите съставляват само 8% от всички цени на билети, но се падат 27% от общите приходи в световен мащаб, според The Christian Science Monitor. Изданието Business Insider представя някои от най-луксозните първи класи на различните авиолинии по света.

Singapore Airlines


Singapore Airlines отдавна е известна като една от най-добрите авиокомпании в света със своите първокласни апартаменти, оборудвани с 23-инчов LCD телевизор, система за забавление и самостоятелни легла.

Emirates
Emirates в Дубай е един от пионерите на пазара на луксозни апартаменти с напълно зареден мини бар, тоалетно огледало и гардероб.

British AirwaysBritish Airways предлага на своите пасажери, пътуващи в луксозните апартаменти, множество луксозни принадлежности като памучни пижами и козметични продукти, опаковани в чанта на Anya Hindmarch.

Qatar Airways
Въпреки, че Qatar Airlines са взели решение да се концентрират върху местата си в бизнес класата, продуктът им е на най-високо ниво. Пътниците имат на раположение трапезария от световна класас менюта, приготвени от известния готвач Том Айкънс.

Air FranceLa Premiere е луксозният апартмент на Air France, който ще направи своя търговски дебют през септември. Той ще бъде обзаведен с плюшени легла от Sofitel и трапезаря със звездно качество от Michelin. Компанията предвижда да обзаведе общо 76 апартамента на своя флот Boeing 777-300s на цена от 75 млн. долара.

QantasМеждународните първокласни самолети на Qantas разполагат с 6,5-метрово плоско дъно с плюшени матраци. Комфортът, който предлагат, е предпочитан от хиляди пътници.

Jet AirwaysИндийските авиолинии Jet Airways предлагат луксозни апартаменти на своя Boeing 777 - 300ER , пълни с частни зони за спане и голям избор от хитови продукции от Холивуд на 23-инчови телевизори с плосък екран. Клиентите могат да се насладят на пет-степенно меню и безкрайни флейти на Dom Perignon.

Carhay PacificБазираната в Хонконг Cathay Pacific предлага на своите най-капризни пътници стилни първокласни апартаменти Norm Foster с места за отдих, комплекти от Ermenegildo Zegna и Trussardi.

LufthansaСамостоятелната първа класа на Lufthansa е модел на елегантност. Авиокомпанията предлага минималистични и модерни апартаменти с множество фини за хранене и развлечения. На Boeing 747-400 на пърниците се предлагат отделни легла в допълнение към местата им. 
Подкрепи Economic.bg