Бум на регистрацията на газови уредби в Дупница и Кюстендил

Причината е мащабната акцията на \"Пътна полиция\"

Бум на регистрацията на газови уредби в Дупница и Кюстендил

Снимка: Economic.bg/ Белчо Цанев

Само за 10 дни собствениците на 2300 коли са регистрирали допълнително монтираните газови системи в пунктовете на сектор „Пътна полиция“ в Кюстендил и Дупница, съобщава Kmeta.bg. Става въпрос за периода между 17 и 28 февруари.

Това обаче не значи, че за този кратък период на всички тези превозни средства са им били поставени такива инсталации. Причината за това активизиране на собствениците на коли с газови уредби най-вероятно е мащабната акция на „Пътна полиция“ за проверка на тези системи, която започна преди две седмици.

Вчера специално проучване на Economic.bg по газовите сервизи в София, Варна, Бургас, Русе и други големи градове установи, че от няколко дни насам има остър дефицит на бутилки за автомобилните газови уредби. Изцяло са изчерпани най-търсените видове газови бутилки. Никъде вече няма 35- и 40-литрови бутилки тип „пура”, както и някои видове тороидални бутилки, които се монтират на мястото на резервната гума.

Акцията на „Пътна полиция“ започна след 18 февруари и за дни вдигна значително приходите на контролно-техническите пунктове (КТП) у нас, получили разрешение от ИА „Автомобилна администрация” за извършване на проверки. Сега става ясно, че благодарение на акцията на пътната полиция вече драстично ще скочат и приходите на производителите на газови бутилки. Оказва се, че вече около 80% от бутилките, които се монтират на АГУ, се произвеждат у нас и едва останалите 20% са внос, най-вече от Турция. Производствените мощности у нас са натоварени 100% и всяка партида, която излезе от заводите, веднага заминава за монтиране в различните градове у нас.

Коментари: 0