Messenger става по-бърз, по-малък и по-опростен

Промяната е за потребителите на iOS, а за Android подобрение не би трябвало да се очаква

Messenger става по-бърз, по-малък и по-опростен

Снимка: Unsplash

3716 ~ 2 мин. четене

Мобилното приложение за чатове на Facebook - Messenger - вече ще е по-бързо, по-малко и по-опростено. Само че единствено за потребителите на iOS - операционната система за iPhone. Това обяви социалната мрежа в своя блог, обяснявайки, че е пренаписала изцяло приложението.

Изпълнителният директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг коментира, че след като актуализирате новата версия, Messenger трябва „да е много по-бърз и по-"отзивчив" в сравнение с други приложения, които използвате“. Facebook обещава, че скоростта на работа на приложението ще се промени и това ще е голямо подобрение, ако отваряте приложението няколко пъти на ден, за да разговаряте с приятели, тъй като всяка секунда, която чакате е важна.  

Компанията обяснява, че когато през 2011 г. е отделила чатовете в специално за целта приложение, основната цел е била потребителите да имат възможно най-богат набор от възможности за директна комуникация помежду си – писане, картинки, аудио и видео разговори и т.н. Въпреки че това се харсва на хората, приложението е станало по-сложно за ориентация и по-тежко за смартфоните.

Именно заради това екипът на Facebook е започнал вътрешен проект, наречен LightSpeed, благодарение на който кодът на Messenger за мобилната операционна система iOS е изцяло пренаписан и вече ще е по-бърз, по-малък и по-опростен. Новата версия се разпространява от вчера, като се очаква да достигне до всички потребители на iPhone през следващите няколко седмици.

Facebook обяви, че с новия по-опростен дизайн „няколко функции временно няма да бъдат достъпни“, но работи за възстановяването им. 

По отношение на Messenger за Android компанията не споменава дали и там предстои такова пренаписване на приложението, но не би трябвало да се очаква такова нещо. Причината е, че за тази операционна система Facebook дава на потребителите възможност да изтеглят Messenger Lite, който макар и да не разполага с всички възможности, които предлага Messenger, е значително по-лек и малък.

Коментари: 0