Заловиха един от най-опасните босове на италианската мафия

Лидерът на „Ндрангета” Марсело Пеше е извършил множество тежки престъпления

Заловиха един от най-опасните босове на италианската мафия
5502 ~ 1 мин. четене

Италианската полиция арестува тази сутрин мафиота Марчело Пеше, смятан за един от най-опасните издирвани престъпници на Апенините, съобщиха органите на реда в Twitter.

Пеше е заловен в апартамент в родния си град Розарно в южната област Калабрия. По време на ареста на 52-годишния гангстер, който оглавява един от най-агресивните кланове на калабрийската мафия „Ндрангета”, той не е бил въоръжен и не е оказал съпротива.

Пеше, известен с прякора Танцьора заради слабостта си към дискотеки и нощни клубове, беше обявен за общонационално издирване през 2010 г. Тогава той се измъкна по чудо при полицейската операция All inside.

От 1990 г. насам мафиотът многократно е бил в затвора по обвинения за организиране и извършване на тежки престъпления, свързани с „Ндрангета”. Пеше се занимава с контрабанда на наркотици.

Смята се, че той е един от първите босове на „Ндрангета”, който активно пере пари и ги инвестира в активи в Северна Италия, главно в Ломбардия.

Властите обвиняват Пеше, че безмилостно е ръководил своя клан, който контролирал трафика на дрога през пристанище Джоя Тауро и че експлоатира имигранти, наети нелегално в местните портокалови градини.Подкрепи Economic.bg