Заложниците в Рубе са освободени

Един от нападателите е бил убит

Заложниците в Рубе са освободени
236 ~ 1 мин. четене

След като снощи трима души бяха взети за заложници във френския град Рубе, те вече са освободени. Това се съобщава днес, предаде АФП.

Според агенцията, полицията е приключила операцията по освобождаването на заложниците, в която бяха арестувани няколко души. Един от нападателите е бил убит.

По-късно, френското министерство на вътрешните работи заяви, че инцидентът в Рубе е с чисто криминален характер и нападателите не са свързани с тероризма. Според някои данни, двамата похитители са искали да ограбят къщата, която е дом на ръководителя на един от местните клонове на банка.

След като на мястото пристига полиция, нападателите са стреляли няколко изстрела по тях, а след това са се затворили в къщата, като са взели за заложник най-малко един човек.

Както снощи ви съобщихме, неизвестни лица взеха заложници във френския град Рубе. Според радио RTL инцидентът е станал след като нападателите са били спрени за проверка от полицаи. Според местен вестник нападателите са  били въоръжени с автомати Калашников.

След терористичните атаки в Париж на 13 ноември във Франция е въведено извънредно положение. Мобилизирани са всички полицейски сили и разузнавателни служби в страната.

Подкрепи Economic.bg