Най-голямата застрахователна компания се включва в борбата срещу изменението на климата

Най-голямата застрахователна компания се включва в борбата срещу изменението на климата

Allianz - най-голямата застрахователна компания в света ще спре да инвестира във въгледобивни дружества и в захранвани с въглища електроцентрали, пише DW. Според изданието, компанията е решила да участва в борбата срещу изменението на климата.

Малко преди началото на Конференцията на ООН в Париж, на която ще се обсъждат проблемите свързани с климата, Allianz прекратява инвестициите в областта на добива и употребата на въглища, които се считат за един от причинители на вредните емисии на въглероден диоксид в атмосферата. 

"Allianz ще се раздели с активите на въглища", - съобщи в интервю за радио и телевизия ZDF, ръководителят на инвестиционната стратегия на компанията Андреас Грубер. Според него, в следващите шест месеца, компанията ще продаде всички свои съществуващи акции на дружества, чиято дейност е по някакъв начин свързана с въглища.

Що се отнася до корпоративни облигации на тези дружества, те ще останат в портфейла до изтичането на обращението им, но тези нови облигации, вече няма да бъдат закупени.

Коментари: 0