Започва Световният икономически форум в Давос

Заради пандемията от COVID-19 тази година той ще се състои виртуално

Започва Световният икономически форум в Давос

Снимка: БТА

Тазгодишният Световен икономически форум (WEF) започва днес, но заради пандемията от коронавирус ще се състои онлайн. Срещата е под надслов „Решаваща година за възстановяване на доверието“ и ще продължи до 29 януари.

По традиция хиляди бизнес, държавни и правителствени лидери се събират в швейцарския курорт Давос. Този януари обаче градчето ще остане необичайно празно на фона на продължаващата пандемия от COVID-19.

Ситуацията около коронавируса още повече подчертава необходимостта от по-голямо глобално сътрудничество. Пълното възстановяване на света зависи не само от овладяването на здравната криза, но и от дългосрочните икономически въздействия. През тази една седмица световните лидери ще обсъждат как това да се случи по справедлив, приобщаващ и устойчив начин.

„Изправени пред продължаващата криза в общественото здраве на COVID-19 и трайното въздействие на пандемията върху глобалната икономика, политиците по целия свят трябва да използват този момент, за да обмислят не само незабавното възстановяване, но и как това време може да се използва за трансформация на техните икономически системи“, пише управляващият директор на форума Саадия Захиде.

Коментари: 0