10 зашеметяващи гледки от света

В списъка ще видите някои природни забележителности, недокоснати от човека, други имат човешка намеса, но и в двата случая резултатът е грандиозен...

10 зашеметяващи гледки от света
5250 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Светът е пълен с неописуема красота, създадена не само от човека, а и от природата. Трудно е да се каже дали един човешки живот би бил достатъчен, за да се види всичко. 

Dachstein Stairway, АвстрияКурортът Dachstein Stairway е разположен в Алпите и в него се намира един от най-високите мостове в света. 

Пустинята Намиб при Аталантическия океан, НамибияНамиб е дом на някои от най-високите и най-зрелищните пясъчни дюни в света. Те продължават до ръба на Атлантическия океан, създавайки една наистина различна гледка.

Остров Скай, ШотландияОстров Скай е известен със своята невероятна география и дива природа. С живописни езера и спиращи дъха планини, свлачището Quiraing предлага едни от най-добрите гледки на острова.

Плажът на дванадесетте апостоли, Виктория, АвстралияАпостолите са скални образувания, издържали хиляди години на ерозията.

Водопадът Seljalandsfoss, ИсландияSeljalandsfoss е един от най-известните водопади в Исландия.

Баган, МианмарБаган е град в област Мандалай. Той е бил столица на древното царство Баган. Днес мястото е дом на много будистки храмове и манастири. 

Tiger's Nest, БутанРазположен в долината Паро в Хималаите, този древен манастир е свещено будистко място. Най-посещаван е през пролетта, когато всичко е зелено и разфъфнало.

Haiku Stairs, ХавайИзвестна като "Стълба към небето", тази туристическа пътека се посещава от туристи от цял свят. Пътеката е стръмна и завършва на висок връх, който предлага невероятна гледка към острова.

Лунният мост, Тайпе, ТайванТози великолепен мост се намира в Тайпе. Наречен е Лунния мост. Това са тип високо сводести пешеходни мостове, на които дървените им части са изключително красиви.

Килиманджаро, КенияВсяка година над 40 хил. туристи изкачват най-високият връх на вулкана Килиманджаро - Ухуру (5895 метра). Освен, че е най-високият връх на Африка, той е и един от Седемте първенци на континентите.
Коментари: 0