Златото достигна деветмесечно дъно

Американските облигации и силния долар оказаха натиск върху метала

Златото достигна деветмесечно дъно

Снимка: Pexels

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Според института ADP американската икономика е прибавила 117 хиляди работни места за последния месец, докато анализаторите очакваха броят им да е с 50 хиляди повече. Технологичният сектор повлече S&P 500 надолу, след като доходността на американските ДЦК продължи да се увеличава. Индексът се плъзна с 1.3% до 3 819. Nasdaq Composite се раздели с 2.7% и приключи сесията на ниво от 12 997, докато Dow Jones изгуби 121 пункта, или 0.4%, до 31 270.

Акциите на NVidia и AMD се понижиха с около 4%, докато Netflix изгуби 5% от стойността си. Златото се плъзна с 1.5% до най-ниското си ниво от близо девет месеца в сряда, тъй като американските ДЦК и силен долар оказаха натиск върху метала. Междувременно запасите на лек суров петрол скочиха с 21.6 милиона барела.

Акценти днес                                                  

Икономически данни на САЩ

Акцентът за деня ще падне седмичните молби за помощи при безработица в САЩ и нивото на безработица в Европейския съюз.

Инструмент на фокус - 3M Co.

Последните няколко корекции бяха ограничени около 50 периодната експоненциална средна. Акциите все още не са се възвърнали до нивата от преди пандемията. Движението в цената образува възходящ триъгълник и успешен пробив и задържане над нивото на съпротива може да изпрати акциите на зелена територия.

USD/CAD

Валутната двойка се намира в низходящ тренд. Цената остана ограничена под 100 периодната експоненциална средна, която многократно се явява зона на съпротива за двойката. Линиите на бавния Стохастик се пресякоха, което даде началото на ново низходящо движение. Цената в момента се намира в зона на подкрепа.

Brent

Петролът сорт Брент успя да направи лека корекция на низходящото движение, докато запасите на лек суров петрол в САЩ се повишиха повече от очакваното. Линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат и цената отскочи от ниво на подкрепа. Инвеститорите ще следят с голям интерес срещата на OPEC+ днес.

US Tech 100 NAS

Технологичният индекс продължи низходящото си движение, след като доходността на американските ДЦК продължиха да увеличават доходността си. Това съответно доведе до разпродажби в технологичния сектор. Цената се понижи до 100 периодната експоненциална средна, но очакванията ни са низходящото движение да продължи дори под образуваната зона на подкрепа.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0