12 знаменитости, които пътуват само с частен самолет

Известните личности обикалят света с тях, наслаждавайки се на отбрана компания и лукс

12 знаменитости, които пътуват само с частен самолет
6260 ~ 2 мин. четене

За много знаменитости да притежават частен самолет е един от признаците на звездния им статут. С него могат да летят до различните им комфортни имения по света, когато пожелаят и то в пълно уединение, избягвайки главоболията от пътуването с обществен транспорт.

Те разбира се обичат да сравняват самолетите си: колкото са по-големи, толкова по-добре. Скоростта на самолета, екстрите, големината на екипажа или пък броя на самолетите – това са поводи за съревнование в света на богатите и известните. Някои звезди имат цяла колекция от самолети, подобно на гараж, пълен с коли.

Ето кои знаменитостите, които се гордеят с частните си самолети: 

12. Джон Траволта


Той е вероятно най-популярният собственик на самолет. Траволта има 7 такива, включително Boeing 707, Bombardier Challenger 601, Boeing 727 и 3 Gulfstream. Къщата на Траволта дори има собствена писта за самолетите му. 

11. Опра Уинфри, Селин Дион и Стивън Спилбърг


Тези представители на шоубизнеса притежават по един собствен Bombardier Global Express XRS. Цената му достига прекрасните 42 млн. долара.

10. Том КрузЛюбимият му самолет е G4. Цената му е 36 млн. долара.

9. Марк Кюбан


Боингът 767 на Кюбан струва 144.1 млн. долара. Това обаче са дребни пари за този богаташ. А и както се досещате, това е само един от самолетите му.

8. Тайгър УудсБившият непобедим голф играч притежава Gulfstream G550 на стойност 53.5 млн. долара.

7. Доналд Тръмп


Ако Тръмп стане президент, президентският самолет на САЩ Air Force 1 спокойно може да бъде заместен от неговия Boeing 757. Цената му е 95.8 млн. долара.

6. Харисън Форд


Неговият Чесна 680 Суверен струва 18 млн. долара и може да събере 12 души на борда.

5. Джим Кери


Комедиантът е влюбен в своя Gulfstream V. Струва 59 млн. долара.

4. Президентът на САЩ


В момента президентът на САЩ се вози с Boeing 747-200B. Цената му е 390 млн. долара.

3. Роман Абрамович


Руският милиардер и собственик на футболния „Челси“ притежава направен по поръчка Boeing 767, който галено нарича „Бандитът“.

2. Принц Ал-Уалийд бин Талал


Член на саудитското кралско семейство и бизнес магнат, принц Ал-Уалийд бин Талал притежава собствен Airbus A380, с многобройни екстри, правен по поръчка за него. Самолетът струва 300 млн. долара. Саудитският принц е първият, който е правил нещо такова. 

1. Джоузеф Лоу


За Лоу, чието състояние се оценява на 11,5 млрд. долара, 153-те млн. за самолет Jumbo Jet не са сериозна сума. Бизнесменът е натрупал състоянието си като инвеститор в недвижими имоти в Хонконг. Самолетът е с размера на стандартен Боинг 747, но е много по-бляскав отвътре.   

Подкрепи Economic.bg