Зукърбърг не мисли да подава оставка

Той защити как социалната мрежа е реагирала на скандалите за злоупотреби с личните данни

Зукърбърг не мисли да подава оставка
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, който в момента изпитва сериозни трудности около скандалите заради злоупотребата с лични данни, обяви вчера, че не предвижда да подава оставка като председател на Борда на директорите на компанията.

„Това не е предвидено”, каза Зукърбърг пред CNN Business, когато бе попитан дали възнамерява да напусне поста си на председател на Борда на директорите. Той също така защити втория най-влиятелен човек в компанията - Шерил Сандбърг, която бе силно критикувана за начина, по който се е справила с неотдавнашните кризи в компанията.

„Тя е важен партньор за мен след 10 години съвместна работа. Аз съм истински горд от работата, която свършихме заедно и се надявам, че ще работим заедно и през следващите десетилетия”, добави той.

Социалната мрежа се заплете в няколко скандала през тази година. Компанията първо понесе последиците от обвиненията за руската намеса на платформата ѝ в президентските избори в САЩ през 2016 г., след това скандала с използването от фирмата Cambridge Analytica на данните на потребителите за политически цели, без тяхното знание, както и пробива в сигурността, което доведе до хакване на милиони профили в социалната мрежа.

Наскоро разследване на в. New York Times разкри, че Facebook е заблудил обществото във връзка с това, което е знаел за руската намеса и че е прибегнал до фирмата за връзки с обществеността Definers, за да дискредитира конкурентите си и да отклони общественото недоволство към социалната мрежа.
Коментари: 0