Зукърбърг стана деветият най-богат човек в света

Богатството му е оценено на $43,1 млрд.

Зукърбърг стана деветият най-богат човек в света
Марк Зукърбърг се приближи с още една позиция напред в класацията на най-богатите хора в света. В момента той заема девето място в списъка на милиардерите на Bloomberg, изпреварвайки основателят на IKEA Ингвар Кампрад, пише изданието The Telegraph. 

Богатството на създателят на социалната мрежа Facebook е оценено на 43,1 млрд. долара, като за последната година то се е увеличило с 8,6 млрд. долара.

Във вторник акциите на Facebook се покачиха ди рекордните 98,39 долара за акция. Прогнозите на анализаторите са през следващата седмица резултатите да бъдат още по-значими.

Зукърбърг трябва да извърви дълъг път докато достигне члените места в класацията. Най-богатият човек в света според Bloomberg Billionaires Index е Бил Гейтс, който има състояние в размер на 87,6 млрд. долара. Само за 2014 г. той е прибавил 9,1 млрд. долара към състоянието си.

За изминалата година обаче най-много е спечелил съоснователят на най-голямата китайска компания за онлайн търговия Alibaba Group Holding, който е добавил към богатството си цели 25,1 млрд. долара, благодарение на поскъпването на акциите на Alibaba с 56%. Богатството на Ма е 28,7 млрд. долара, което го превръща в най-богатия човек в Азия. 
Коментари: 0