Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Св. Климент Охридски" (снимки)

Общината определи изпълнението като некачествено

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков
12:09 19.03.2019
Кметът на София Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Св. Климент Охридски". 

Причината е, че изпълнителите не са отстранили констатираните дефекти. Внезапната проверка от днес установила криви плочки и фуги, счупени плочки и лошо изпълнение на детайлите.Кметът обясни, че още през февруари строителният надзор е дал подробни предписания за отстраняване на нередности и подробен списък за отстраняването им. Това изискване обаче не било спазено от изпълнителя. На 14 март 2019 г. е получено писмо от изпълнителя, че са готови. Надзорът обаче е проверил и е заявил, че предписанията му не са спазени и дефектите не са отстранени. "Не съм доволна от заключителния етап на ремонта. Очевидно е, че не са готови", заяви Фандъкова, цитирана от агенция Фокус.Ремонтът в т.нар. Зона 4 включва на първия си етап градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски" и ул. "Московска". Изпълнител е "ПСТ Груп". Общата стойност на договора за изпълнение е 21. 5 млн. лв., проектът се изпълнява по ОП "Региони в растеж". Той включва още ремонт на улиците около храм-паметника "Ал. Невски" - “Оборище”, “Париж”, “Дунав”, площада около паметника “Васил Левски”, ул. ” 15-ти ноември” и бул. “Васил Левски” от паметника на Апостола до Ректората, както и площад “Народно събрание”.

"Установените дефекти от ремонта не са на проектантска грешка, а са грешка на изпълнителя", коментира главният архитект на столицата Здравко Здравков. "Имаме поредица от забележки", уточни той и заяви, че фирмата изпълнител не е изпълнила предписанията на строителния надзор. Според Здравков е необходима контролна геодезия, защото смята, че има кривини в самото изпълнение.

Снимки: Economic.bgАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Йорданка Фандъкова | ремонт | Св Климент охридски | градинка