САЩ планира да наложи още мита върху вноса на стомана от Китай и Мексико

Според Комисията по международна търговия на САЩ вносът на конструкционна стомана вреди на местните производители

Снимка: Pixabay
11:02 09.07.2019
Министерство на търговията на Съединените щати планира да наложи допълнителни мита върху вноса на стомана от Китай и Мексико в резултат на разследване, свързано с т.н. "изравнителни мита". 

Според проверката на американското ведомство двете страни са предоставили на своите износители субсидии, подлежащи на "изравнителни мерки" в размер до 177% в Китай и до 74% в Мексико. Разследването на канадския износ на стомана за САЩ не е показало необходимост от подобни наказателни мерки, съобщава БНР. 

Митниците и граничните служби на САЩ ще събират парични депозити от вносители на изработена конструкционна стомана от Китай и Мексико, заявиха от търговския департамент. Окончателното решение се очаква да бъде взето до 19-ти ноември тази година. 

Комисията по международна търговия на САЩ още през март съобщи, че вносът на изработена конструкционна стомана от Канада, Китай и Мексико вреди на местните производители. Тя се използва главно в големи строителни проекти като сгради, мостове, паркинги и пристанища.

През 2018 г. Съединените щати са внесли изработена структурна стомана от Канада на стойност 722.5 млн. долара, от Китай за 897.5 млн. долара и от Мексико за 622.4 млн. долара.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | внос | Мексико | стомана | мита

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини