Вдигат заплатите на персонала в общинските болници от 1 юли

Увеличението ще бъде между 150 и 250 лв.

Снимка: Economic.bg
16:12 25.06.2019
Заплатите на персонала в общинските болници ще бъдат увеличени от 1 юли. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти във Варна. Увеличението на възнагражденията ще бъде с между 150 и 250 лв.

Здравният министър обясни, че ръководството, персоналът и синдикатите ще преценят дали увеличението ще бъде получено като вдигане на работната заплата, под формата на ДМС, или съчетание от двете. 

"Картината в различните болници е различна и не може да се говори за абсолютни числа, тъй като и самите лечебни заведения обслужват различен брой пациенти, имат различни нива на компетентност и разполагат с различен обем приходи", обясни здравният министър.

Той допълни, че в методиката, изготвена от министерството, има три основни момента - разходите за персонал трябва да бъдат не по-малко от 50% от общите приходи на лечебното заведение, допълнителните плащания за постигнати резултати не могат да надхвърлят 50% от общите разходи за персонал и максималният индивидуален размер на допълнителното материално стимулиране за немедицинския персонал не може да надхвърля 80% от основната заплата, а за медицинския персонал не може да надхвърля три пъти размера на основната работна заплата.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: заплати | болници | Кирил Ананиев | 1 юли | персонал

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини