Сотир Цацаров разпореди проверка на БДЖ след твърденията за злоупотреби

В проверката ще бъдат изискани и материалите от разследването на Нова ТВ и ще бъдат търсени обяснения на длъжностни лица от железницата

18:37 30.01.2018
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил спешна проверка на БДЖ след твърденията за злоупотреби в дружеството. Поводът бе репортаж на Марин Николов от Нова ТВ, който разобличава порочни практики в Държавната железница – фиктивни ремонти на локомотиви, „кухи“ назначения и сключени неизгодни договори. След излъчването на материала последваха и заплахи към служителя на БДЖ Борислав Илиев, който обяснява в репортажа как локомотиви се връщат повредени след ремонт.

Ти си мъртъв. Събрал си се с лоши хора. Ще се насадиш да знаеш. Това са думите на Бойко Стоилов, шеф на ремонтните дейности, към доскорошния шеф на експлоатационен пункт „Мездра“ Борислав Илиев. В студиото на Нова ТВ тази сутрин Илиев обясни, че не се чувства защитен на работата си, както и че ще търси правата си след тези заплахи. Той допълни, че на част от документите неговият подпис е подправен.

В проверката ще бъдат включени и материалите по разследването на Нова ТВ, като ще се търсят обяснения на длъжностните лица от БДЖ. Припомняме, че на брифинг в понеделник, министърът на транспорта Ивайло Московски категорично отхвърли обвиненията в репортажа на телевизията. Той заяви, че служителят, който е заплашил Борислав Илиев ще бъде освободен от длъжност.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | проверки | Ивайло Московски | разследване | Сотир Цацаров

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини