Apple съкращава производството на iPhone X, подсказват доклади

Предполага се, че ходът идва вследствие на слаби продажби

Apple съкращава производството на iPhone X, подсказват доклади
1084 ~ 1 мин. четене
Apple планира да произведе по-малко модели iPhone X от първоначално заложените цели за първото тримесечие на 2018 г. Няколко доклада показват, че компанията е заявила ограничени количества от някои компоненти. 

Според запознати това е признак за слаби продажби. „Те винаги правят това, когато нещата не вървят добре“, твърди източник на Wall Street Journal, цитиран от Business Insider. 

В понеделник Nikkei съобщи, че Apple е информирала доставчиците, че намалява производствената си цел за iPhone X до март на половина. Това означава, че ще бъдат доставени около 20 млн. телефона. 

Новината доведе до понижение на акциите на компанията с над 1%. 

iPhone е ключов продукт за Apple. Смартфонът бе представен през септември 2017 г. по случай десет години от пускането на първия модел на марката. Той бе натоварен с големи очаквания и амбицията да бъде припознат като революционен. Това е най-скъпият iPhone, като цената му започва от 1 000 долара. 

Устройството се сблъска с производствени проблеми още от самото начало, поради което компанията не успя да отговори на търсенето в първите месеци. Впоследствие в публичното пространство периодично се появяваха спекулации, че продажбите не вървят добре. Сега инвеститорите са в очакване на така важния финансов отчет за четвъртото тримесечие на 2017 г., който ще отговори на много въпроси по темата. Очаква се данните да бъдат изнесени от Apple в четвъртък. 
Коментари: 0