Лиляна Павлова: В Давос създадохме възможност за инвеститори, които да дойдат в България

Водят се разговори за провеждане на „мини“ Давос в България

Лиляна Павлова: В Давос създадохме възможност за инвеститори, които да дойдат в България

Снимка: Facebook

1128 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
В Давос създадохме възможност за инвеститорите, които да дойдат в България. Вече водим разговори за провеждане на „мини“ Давос у нас, където да поканим световните инвеститори и лидери в бизнеса. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС в предаването „Още от деня“. 

„Успяхме да се възползваме от посещението си в Давос не само като слушатели“, обясни Павлова. Тя допълни, че премиерът Бойко Борисов е взел участие в две срещи, където говори по важната тема от Българското председателство, а именно Западните Балкани. „Атмосферата, която създава Давос дава възможност за неформални контакти и с бизнеса, и с лидерите от другите страни“, коментира Лиляна Павлова.

„Фокусът тази година беше Европа. Европа се завърна на глобалната сцена като един сериозен фактор. През последните години имаше едно обезверяване към Европа, но тя се завръща със самочувствие“, заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС. Според нея е важно участието на страната по темата Западни Балкани и по темата за нова Европа.

В София предстои Неформалният съвет по конкурентноспособност с участието на министрите на икономика на Европейските страни, част от календара на Българското председателство, а една от темите ще бъде как Европа да разшири обхвата на инвестициите си. Събитието ще се проведе на 1 и 2 февруари в Националния дворец на културата (НДК). Лиляна Павлова коментира, че на форума ще се обсъжда и каква Европа искаме ние и как бизнеса да инвестира у нас.
Коментари: 0