10 министри ще отговарят на въпроси на депутатите

Въпроси има към вътрешния министър Цветелин Йовчев, министърът на правосъдието Зинаида Златанова, образователният министър Анелия Клисарова, министърът на здравеопазването Таня Андреева

84 ~ 1 мин. четене

Общо 10 министри ще участват в редовния парламентарен контрол днес. Те ще отговарят на въпросите на депутатите. Вътрешния министър Цветелин Йовчев ще обясни колко са нелегалните емигранти у нас и какво е взаимодействието с Върховния комисариат към ООН. Към него са зададени въпроси и относно изхарчените 200 хил.лв. за ремонт в бежанския лагер в центъра на Харманли, както и за охраната на лагерите и актуалните възможности за посрещане на хуманитарна бежанска вълна.

Министърът на правосъдието Зинаида Златанова ще отговаря пред депутатите за предаването на документи на бившата Държавна сигурност, които са на съхранение в министерството.

Министърът на образованието Анелия Клисарова ще обсъди докъде е стигнало създаването на университет във Видин и осигуряването на електронни четци за деца с нарушено зрение.

Въпроси има и към здравния министър Таня Андреева, която ще разясни за средствата за интензивното лечение и финансовото състояние на „Пирогов“.

На депутатски въпроси ще отговарят и финансовият министър Петър Чобанов, министърът на отбраната Ангел Надейнов и министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg