16 големи китайски фармацевтични компании идват в България

Те ще посетят страната ни в рамките на бизнес форума "България-Китай - търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия"

224 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

16 големи компании във фармацевтичния сектор на Китай ще посетят България, съобщи Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Те ще посетят страната ни в рамките на бизнес форума "България-Китай - търговия и сътрудничество в областта на фармацевтичните и медицински изделия", който ще се проведе на 17 септември 2013 г. в БТПП.

Търговският съветник към посолството на Китайска Народна Република в България Юан Кехуа отбеляза, че форумът е изключително важен, тъй като "дава голяма и рядка възможност за българските производители и търговци на лекарства да осъществят контакт с един изключително голям пазар, какъвто е китайският".

Китайската делегацията ще бъде водена от представители на Министерството на търговията, Министерството на промишлеността и информационните технологии в Китай и Търговската камара за внос и износ на лекарства и здравни продукти. В нея ще се включат бизнесмени от следните сектори: фармацевтични продукти и медицинско оборудване. Целта на форума е да улесни информационния обмен и възможността за разширяване на сътрудничеството между България и Китай в сферата на производството, технологичния обмен и търговия с фармацевтични продукти и медицински изделия.

Подкрепи Economic.bg