16 невероятни снимки, направени по време на буря

Икономическият портал Business Insider представя част от най-добрите снимки, направени от преследвачът на бури Майк Холингсхед

4253 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Преследвачът на бури Майк Холингсхед изкарва прехраната си заснемайки най-лошите бури в Америка. Неговият стил е да се върви по пътя на бурята. Икономическият портал Business Insider представя 16 от най-добрите му снимки, направени по време на бури.
Холингсхед започва да снима бури през 1999 г. Това се превръща като хоби за него до 2004 г., когато започва да работи на пълен работен ден.
Сезонът на бурите започва през април и продължава до май и юни. Тази рядка двойна дъга е уловена в Канзас.
Холингсхед използва компютърни модели за да установи къде са бурите, като тази суперклетка в Небраска. Дори и с моделите често е невъзможно да се определи дали бурята си струва фотографиране докато не се отиде на място.
Преследвачите на бури използват превозни средства, за да заснемат центъра на торнадото.
Холингсхед снима от вътрешността на колата си, за да се предпази от удар от мълния.
Гръмотевичните бури се характеризират с по-дълбоко, устойчиво въздушно течение. Поради своята масивна природа, гръмотевичните бури често наподобяват "извънземни кораби".
Според Холингсхед Това е една от най-лошите бури, които е виждал. Скоростта на вятъра надхвърля 100 мили 2 час, а от бурята пада градушка с размер на беизболни топки. 
Гръмотевичната буря е заснета от камион. Тя е произвела три торнада.
Холингсхед обича и облачните бури. Той е очарован от всякакъв вид временни явления. На тази снимка той превзема конвективни облаци, които се образуват вертикално от нестабилността на атмосферата.
Това е линия от бурии в Небраска. Този низ от бури е образуван от студен фронт. Често подобно явление е придружено от проливни дъждове, градушка и торнадо.
Снимката е от 2005 г. и е направена 5 часа западно от дома на Холингсхед. Според него тази буря не е тежка.
Тази гръмотевична буря поставя рекорд за размер на градушка. Във Вивиан, Южна Дакота, бе установено, че зърно от градушката е с диаметър 8 инча и тежи близо 2 кг.
Лятната буря във Фербърн, Южна Дакота, е произвела зърна с беизболни размери.
Това струпване на облаци е наречено от преследвачите на бури "устата на кита". 
Снимката е направена след седем часа преследване на бурята в близост до дома на Холингсхед в Небраска. 
Според Холингсхед най-големият проблем при преследването на бури е тълпите, които ги преследват. По думите му може да стане много опасно с подобни опашки от коли, чакащи бурята. Поради тази причина, той преследва бури в Дакота и Небраска, където има по-малко хора.


Коментари: 0