24-ти ден на протести срещу кабинета

По данни на МВР в демонстрацията участват 3 000 души

Автор: Божидара Иванова

Днес е 24-ият ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски . Недоволните граждани имат намерение да изпълнят пространството от Орлов мост до хотел "Плиска" на "Цариградско шосе". Целта на протестиращите е не да тръгнат на традиционно шествие, а да се съберат "за снимка". Във социалната мрежа „Фейсбук" днес се появи призив "От Орлов мост до Плиска - да изпълним Цариградско за снимка за спомен тази неделя". Мотивите на протестиращите са да покажат нагледно как изглеждат 20 хил. души.

Стотици се събраха пред сградата на Министерски съвет, за да скандират за оставка на кабинета "Орешарски", като развяваха български знамена, а недоволните граждани скандират "Червени боклуци" и "Мафия". Традиционните лозунги са издигнати и в 24-ия ден на протести. Движението в района е блокирано, а полицейското присъствие - засилено. По данни на МВР в демонстрацията срещу правителството участват 3 000 души.

Сред множеството в центъра има майки с деца, млади хора, както и музиканти. Участва и човек с противогаз, който държи лист с надпис "Не искам да дишам червен въздух".

Междувременно на метри от протестиращите срещу кабинета "Орешарски", пред сградата на Президентството, около 30 души поискаха оставката на Росен Плевнелиев. Според тях държавният глава не е изпълнил задълженията си да бъде обединител на нацията. Служители на реда провериха документите им за самоличност, а за кратко протестиращи и контрапротестиращи влязоха в словесен спор, предава "Фокус".

Коментари: 0