600 души покориха с бягане най-високата сграда в Пекин

Маратонците изкачиха с тичане 2041 стъпала на 330-метровия небостъргач

600 души покориха с бягане най-високата сграда в Пекин

Близо 600 ентусиасти се включиха във вертикалния маратон в Пекин. Маратонците от 20 различни държави изкачиха с тичане 82 етажа (2041 стъпала) на 330-метровия небостъргач Shangri-la China World Summit Wing, Beijing, като крайната цел бе хеликоптерната площадка на покрива на сградата, която открива невероятна гледка към Пекин, пише WSJ.

Победител в надпреварата е Пьотр Лободински от Полша. "В края на състезанието бях наистина изтощен. Сега разбирам защо е изобретен асансьорът. Същевременно съм доволен, че спечелих", коментира победителят.

Вертикалният маратон или изкачването на стълби с бягане е глобален спорт, който набра популярност преди няколко години. Подобни събития се провеждат в различни точки на света, като следващите надпревари ще са в Сао Паоло, Шанхай и Хонконг през октомври и декември.

Маратонците са поканени в 10 страни и ще се състезават за парични награди. Победителят ще получи двупосочни билети от Пекин до Лондон, както и три нощувки в хотел в Лондон, най-високата сграда в момента в Западна Европа.

Коментари: 0