9 предпочитани дестинации за Свети Валентин

Екипът на Economic.bg подбра някои от най-посещаваните градове от влюбени двойки за празника

892 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Европа е предпочитана дестинация за романтични екскурзии и е извоювала безспорно място в списъка с топ дестинациите за влюбени двойки. Отпускаща атмосфера, уютни ресторанти с невероятни гледки, дълги алеи за разходка и уединени плажове, са идеалното място за романтичен уикенд за "Свети Валентин" с любимия човек.

9. Тоскана, Италия

Тоскана е предпочитана дестинация за младоженци, щастливи семейства и влюбени двойки. Градът е извисен на хълмове, осеяни с маслинови дръвчета, китни къщурки и многовековни сгради.

8. Монако

Градът, известен като европейския Бевърли Хилс, към днешна дата е един от най-привлекателните романтични кътчета на Стария континент. Връзката с природата се усеща навсякъде, както и луксът, изкушенията.

7. Майорка, Испания

Остров Майорка е един от най-мечтаните и най-красиви острови в Европа. Мястото е предпочитано от безброй младоженци за меден месец, а редица други го включват в плановете си за романтична почивка с любимия. Островът впечатлява с усамотени плажове и закътани заливи, спиращи дъха планински масиви, романтични рибарски селища, разнообразни заведения и местна култура.

6. Гърция, Санторини

През последните години остров Санторини нашумя като туристическа дестинация за влюбени двойки. Островът представлява вулканично място с все още действащ вулкан, което му придава уникална красота - сурова, наситена с драматизъм и ужасно привлекателна.

5. Брюж, Белгия

Брюж е определян като един от най-романтичните градове в света. През 2002 г. е обявен за европейска столица на културата. Навсякъде в града се усеща духът на Средновековието и се носи мирисът на топъл шоколад и гофрети.

4. Прага, Чехия

Прага си е извоювала едно от първите места за най-завладяващ град и една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Калдъръмени алеи, стари дворове, криволичещи улички, кули, мостове, църкви и площади са допринесли за обаятелността на този запленяващ град.

3. Виена, Австрия

Великолепната австрийска столица е в топ 3 на най-романтичните места в Европа. Обширните паркове и градини, огромното виенско колело в "Пратер", разноцветно осветените улици, разкриват духа на истинска европейска култура и определено грабват сърцата на влюбените двойки.

2. Париж, Франция

Фаворит сред романтичните градове не само в Европа, но и в цял свят, Париж очарова с финес, лукс и аристократизъм. Френската кухня, изисканата градска атмосфера, историческите и културни забележителности, традиционните френски кроасани...в този град сякаш всичко нашепва за любов.

1. Венеция, Италия

Красотата и уникалността на Венеция карат двойките да се влюбят от пръв поглед в града. Посетителите остават впечатлени от тесните канали, многобройните мостчета над тях, старите сгради и пъстрите цветни каскади. Разходка с гондола на лунна светлина, Мостът на въздишките и Базиликата "Сан Марино" са само част от любимите атракции на милионите влюбени двойки, които посещават града ежегодно.
Подкрепи Economic.bg