Amazon AppStore скоро и в България

В списъка попадат над 200 страни по света

168 ~ 1 мин. четене

Amazon обяви, че разширява достъпа до своя магазин AppStore, в който се предлагат приложения за устройства, базирани на операционна система Android, предаде Kaldata.

Компанията информира разработчиците, че вече техните приложения от Appstore ще се продават в повече от 200 страни по света. Много скоро съдържанието ще бъде на разположение на собствениците на Android-устройства в Австралия, Бразилия, Канада, Мексико, Индия, Южна Африка, Русия, Южна Корея и много други, като очакванията са в листата да попадне и България. Пълният списък с държави ще бъде публикуван на 25 април.

Oт момента на създаването на онлайн магазина достъп до него имаха само потребителите на устройствса с Android на територията на САЩ. След това към тях се присъединиха жителите на европейски страни като Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания. Единствената извъневропейска страна на този етап остава Япония.

Въпреки факта, че Amazon все още няма планове за разширяване на географията на продажбите на своите устройства, компанията не е в застой и в това отношение. Отдавна се разпространяват слухове, че корпорацията ще представи собствен смартфон през тази година. Освен това, компанията анонсира всяка година и нови таблети, базирани на операционна система Android.

Интересн факт е, че по-голямата част от постъпленията на Amazon идват от продажбата на съдържание в магазина Appstore, което компенсира достъпните цени и по-малките приходи от продажбата на устройства.

Подкрепи Economic.bg