Apple ще придобие навигационна компания

Технологичният концерн се стреми да подобри картите си

Производителят на популярните продукти iPhone и iPad - американският технологичен концерн Apple се е съгласил да купи компанията за навигационни услуги HopStop.com Inc, предаде Bloomberg, като се позова на информация от "хора, запознати със сделката". По този начин Apple се стреми да подобри своите карти след скалния дебют на навигационния софтуер през миналата година.

Освен това базираната в Купертино, Калифорния Apple ще придобие и Locationary Inc - базираната в Торонто компания, която е фокусирана върху създаването на карти с бизнес локации.

Новият софтуер с карти на Apple дебютира през септември 2012 г., когато на пазара беше пуснат и iPhone 5. Част от потребителите на картите обаче се изгубваха заради объркващата навигация, а други обвиняваха софтуера, че в него липсва информация за маршрути на обществения транспорт.

Навигацията на HopStop показва на потребителите в повече от 500 града най-бързият начин да пътуват пеша, с велосипед, с метро или с кола. Locationary от своя страна предоставя данни в реално време от различни източници, които помагат на потребителите да намерят различни бизнес организации и предприятия.

Коментари: 0