Арестуваха бивш вицепрезидент на Tiffany за кражба на бижута

Ингрид Ледърхаас-Окун е обвинена в кражба на стойност 1,3 милиона щатски долара

Бивша вицепрезидентка на бижутерийната компания Tiffany беше арестувана в дома си. Тя е обвинена в кражба на бижута за 1,3 милиона щатски долара. Според обвинението, тя е участвала и в мошеничество с използване на електронни средства за комуникация и превозване на откраднатото.

През януари 2011 година Ингрид Ледърхаас-Окун става отговорен вицепрезидент по развитието. На тази позиция тя е имала възможност да получава временен достъп до бижута и да ги взима, с цел да ги обсъди с производителите.

Между ноември 2012 и февруари 2013 година, 46–годишната служителка е получила 165 бижута на стойност 1 милион и 300 хиляди долара. Веднъж излезли от Tiffany, те били продавани цели или на части на друг бижутер, също в Ню Йорк. Ингрид твърдяла, че бижутата са нейни. Жената била разкрита през февруари и то едва след като напуснала офиса.

Ако вината на бившия вицепрезидент на Tiffany бъде доказана, тя може да лежи до 20 години в затвора. Ледърхаас-Окун бе освободена вчера под гаранция от 250 хиляди долара.

Коментари: 0