Атанасова: Oставям добре подредена администрация

Хората имат памет и паметта им не е толкова къса и знае се какво остави управлението тройната коалиция, коментира министърът на здравеопазването в оставка

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Когато аз и моят екип напуснем Министерство на здравеопазването (МЗ) няма да оставим хаос. Ще оставим една изключително добре подредена администрация. Няма да избухнат бомби, въпреки твърденията на опозицията. Това каза пред Нова телевизия министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова.

„Хората имат памет и паметта им не е толкова къса и знае се какво остави управлението тройната коалиция и мога да дам отчет какво сме направили ние и конкретно аз за тази почти една година откакто съм министър на здравеопазването”, отбеляза Атанасова.

Атанасова коментира и стачните действия, които предприе Българския лекарски съюз. „Надзорният съвет на НЗОК заседаваше вече няколко пъти именно заради това, което се случи с бюджетите на някои от големите болници в София. За този проблем именно аз инициирах тази среща, разговарях и с целия Съвет, и с д-р Цеков, заедно проведохме среща с мениджърите на тези големи болници, които получиха по-малки бюджети, разговаряхме с ръководството и шефовете на клиники в „Пирогов” там на място. Не сме бягали от отговорност и не сме се крили”, допълни Атанасова.

Здравният министър информира още, че вече са подписани около 300 договори с млади лекари, които ще получат европейско финансиране на своите специализации.

Подкрепи Economic.bg