Австрийски коледен базар в парк „Марно поле”

Благотворителната инициатива във Велико Търново ще бъде открита официално от кмета на града

От 1 декември започва празничният Австрийски коледен базар във Велико Търново. За втора година той е в парк „Марно поле”, където са изградени 25 кокетни къщички-павилиони за търговска дейност, специална покрита сцена и детски атракцион. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветления, а под внушителна естествена елха е Коледната поща – вълшебната къщичка, където джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември.

Коледният базар е в популярния и традиционен за Австрия формат Christkindlmarkt  за създаване на празнична атмосфера и коледно настроение и ще продължи до 31 декември. Тук ще намерите ръчно изработени сувенири, коледна украса и играчки, уникални подаръци, кулинарни изкушения, горещо червено вино и още танци, музика и много приятни емоции през целия месец.

За най-нетърпеливите в очакване на Коледа – децата в парк „Марно поле“ ще има атракцион с виенско колело и въртележка, а през уикендите малчуганите ще могат да се разходят в парка яхнали пони. Коледната еуфория ще завладе и специално изградена покрита сцена в центъра на базара, където всеки ден през декември ще има културна програма.

Както повелява традицията, всичко, случващо се на коледния базар, ще е с благотворителна цел.

Базарът ще бъде официално открит в 18,00 ч. на 2 декември от кмета на Велико Търново Даниел Панов и Н.Пр. г-н Райвегер – посланик на Австрия в РБ и г-н Михаел Ангерер – Търговски съветник на Австрия. Веднага след това на сцената с гости от посолството на Австрия започва програмата „На Коледа с приятели от Австрия“. Специално участие на базара ще има посолството на Руската федерация на 7 декември и на Германия на 10 декември. За втора поредна година на Коледния базар ще има и британска вечер. Тя ще е на 16 декември, когато ще гостува посолството на Обединеното кралство в България. В събитието активно ще се включи местната британска общност, която е най-голямата и нас-стара у нас.     

Коментари: 0