БСП атакува Борисов заради "Любимец 15", но мълчи дали отива в Брюксел

Социалистите се възмущават от думите на лидера на ГЕРБ за бобовдолските миньори

Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 - Момчил Неков, е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите. Такава позиция разпратиха до медиите от БСП във връзка със сутрешното изказване на лидера на ГЕРБ, в което той обяви, че има точно такъв брой купени гласове от страна на социалистите.

Срамно е, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов така безотговорно изопачава истината и унижава достойнството на миньорите. Най-ясното опровержение на тази лъжа са фактите, твърдят социалистите.

В писмото те прилагат и справката от ЦИК за преференциите за Момчил Неков, от която става ясно, че 15-тият в листата на БСП получава равномерно между 700 и 1200 преференциални гласа из различните региони.

Смятаме, че тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор и очакваме от лидера на ГЕРБ да се извини на миньорите в България, се казва в писмото.

Социалистите обаче не отговарят на догадките дали ще бъде оказан натиск върху Момчил Наков да се откаже от мястото си в полза на Достена Лаверн. От БСП също не коментират и днешната дискусия и разпространени репортажи, на които се вижда как миньорите на Ковачки стигат до бой за храна в неговия магазин.

Коментари: 0