БСП обещава 250 хиляди нови работни места

ГЕРБ вкарали България в "най-диво Средновековие", БСП са "последната защитна линия"

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Нови работни места, по-високи доходи и пенсии, регулиране на монополите и дори безплатен интернет. Това са само част от обещания, които лидерът на БСП Сергей Станишев успя да изброи пред делегатите на 48-ия Конгрес на червената партия. Принципът за бъдещето развитие на страна ни, върху който Станишев акцентира, бе: "мисли първо за малкия, давай предимство на българското".

Като основен ангажимент пред българските граждани Станишев изтъкна създаването на 250 000 нови работни места и водене на политика за догонващо повишаване на доходите. На следващо място той постави инвестициите в бъдещето, "които се изразяват в политиката за младежта, насърчаване на раждаемостта, на майчинството и младото семейство, отстояването на младежка гаранция". Сред обещанията, дадени от Станишев като лице на партията, бяха и премахване на плоския данък, сваляне на пенсионната възраст и увеличаване на минималната заплата на 450 лева.

Левицата предлага програма за 10-годишна ре-индустриализация на България. От БСП са убедени, че могат да възродят гръбнака на заетостта - малкия и среден бизнес, да реформират администрацията и да въведат цифровизация на публичните услуги. Техен приоритет е още ограничаването и регулирането на монополите.

От левицата обещават и безплатен достъп до интернет, спешни мерки в здравеопазването и за развитие на науката и образованието и разбира се рестартиране на проекта "Белене".

В словото си Станишев заяви, че "ГЕРБ извадиха България от Европа и я вкараха в най-диво Средновековие." Днес, по думите му, БСП е единствената партия, която последователно и категорично се противопоставя срещу управлението. От левицата се обявиха за "последната защитна линия", зад която стои България.

Подкрепи Economic.bg