Бобева ще е управител в Черноморската банка за търговия и развитие

МС определи зам.-министъра на финансите Людмила Елкова за зам.-управител на България в МВФ

304 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Правителството определи вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева за управител на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), съобщиха от правителствената пресслужба. Заместник-управител ще бъде главният секретар на Министерски съвет (МС) Нина Ставрева.

Черноморската банка е независима международна институция с регионален характер. Дейността й е насочена към финансиране и насърчаване на регионални проекти от публичния и частния сектор, както и към поощряване на търговската дейност между страните-учредителки, какъвто статут притежава и България.

Участието ни в тази финансова институция дава възможност на страната ни за участие при разпределянето финансовия ресурс на Банката, както и при вземането на решения от съществено значение за развитието на региона.

Министерски съвет определи и зам.-министър на финансите Людмила Елкова за зам.-управител на България в Министерство на финансите (МВФ). Тя ще бъде още ръководител на българската делегация в Международната банка за икономическо сътрудничество  и член на Съвета на банката. 

Подкрепи Economic.bg