Борислав Стефанов напуска Българска агенция за инвестиции

Той заемаше поста изпълнителен директор на БАИ от 2009 година насам

744 ~ 2 мин. четене

Борислав Стефанов напуска поста на изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции в България (БАИ) след почти четири години начело. Това обяви самият той в социалните мрежи.

"След почти четири години дойде време да напусна Българската агенция за инвестиции. Признавам си, че въпреки първоначалните ми предубеждения към държавните институции, работата в БАИ се оказа най-интересното нещо, което съм вършил досега. Естествено, много от нещата, които исках да направя в агенцията останаха недовършени, но все пак - въпреки кризата - работата на колегите помогна за привличането на няколко нови и важни инвеститори в сферата на автомобилната индустрия и аутсорсинга, както и до разширяването на дейността на фирми в сферата на електротехниката, химията и леката промишленост, които вече бяха инвестирали у нас".

"Успяхме да пуснем първата сериозна рекламна кампания на България във водещи бизнес медии, направихме хубави промоционални и информационни материали. Изобщо, мисля че има с какво да се похвалим за този период  Благодаря на всички, които ме подкрепиха и на всички с които имах удоволствието да работим заедно!", завършва той.

Българската агенция за инвестиции към министерството на икономиката, енергетиката и туризма осъществява насърчаването на инвестициите. Агенцията реализира и няколко проекта в печатни издания като Economist и Financial Times. Това бе и първата подобна кампания, която представя България от 25 години насам.  Проектът нашумя и с гаф заради "забравени" части от Благоевградска област в телевизионен клип, рекламиращ възможностите за инвестиции в България. Клипът бе изработен по проект за привличане на чуждестранни инвеститори.

Борислав Стефанов има бакалавърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България, магистратура по международен мениджмънт от Regents Business School, Лондон и МВА от Harvard Business School, Бостън. Работил е в Boston Consulting Group в Москва. Бил е директор продажби и развитие на „Лада Имидж”. От 2009 г. е изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Подкрепи Economic.bg