Бостънските атентатори са оказаха братя от Чечня

26-годишният Тамерлан Царнаев бе убит по време на престрелка с полицията, а 19-годишният Джохар Царнаев все още се издирва

276 ~ 1 мин. четене

Заподозрените за бомбения атентат в Бостън са братя от Чечня, съобщава CNN. 26-годишният Тамерлан Царнаев бе убит по време на престрелка с полицията, съобщи електронното издание на вестник „Ню Йорк таймс". Другият заподозрян все още се издирва. По данни на CNN той се казва Джохар Царнаев и е на 19 години. 

Двамата братя са пребивавали законно в САЩ поне от година и са имали документи за постоянно жителство. През 2009 година Тамерлан Царнаев е бил арестуван, след като е нападнал приятелката си.

Решителна роля за откриването на братята е изиграл 27-годишният Джеф Бауман, изгубил и двата си крака в атентата, пък добавя Bloomberg. Той е успял да поиска хартия, на която е описал двамата заподозрени.

Междувременно стана ясно, че части на Националната гвардия на Масачузетс са изпратени в Уотъртаун - градчето, в което се развиват събитията.

Тяхната задача е да помогнат, в случай че се наложи обезвреждането на взривни устройства, съобщиха щатските власти. Блокиран е и градския транспорт.  Предполага се, че избягалият заподозрян носи със себе си няколко взривни устройства в раница.

Подкрепи Economic.bg