Британска компания купи "Фаберже"

Новите собственици планират в следващите години да отворят 20 магазина, предлагащи продукцията на световноизвестната марка

Британската миннодобивна компания Джемфилдс (Gemfields) купи историческата марка "Фаберже" (Faberge) за 142 млн. долара, съобщава Dayli Mail.

Джемфилдс, които са фокусирани в добива на скъпоценни камъни - най-вече изумруди и рубини, се надяват, че с придобиването на световноизвестната марка ще успеят да задоволят променящите си "апетити" на клиентите си.

"Получихме възможността да придобием една марка с  изключителна наследство ... марка, която е предоставяла бижута за крале и кралици, принцове, царе и най-великите лидери на света в продължение на много години", заяви шефът на компанията Иън Хаерботъл.

"Ние не искаме се развиваме според прищевките на модните дизайнери, а просто да получим по-голям контрол върху пазара", коментира Иън Хаерботъл.

В момента бижута на "Фаберже" се продават в бутици в Женева, Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг. Новите собственици на марката планират да отаварят средно по два нови магазина годишно през следващите десет години.

През 2007 година компанията бе взета от Pallinghurs и две години по-късно тя възобнови производството си на скъпоценни накити.

"Фаберже" отчете приходи от 6,97 млн. долара за годината, приключила на 31 март.

Коментари: 0